Recept från Niklas Ekstedt i samarbete med Hemköp
45 min
MOJO ROJO
1. Låt köttet stå i rumstemperatur ca 30 min.
2. Lägg löken i en kastrull med 1 dl olivolja, lagerblad och chili. Koka upp och sänk värmen, låt koka mjuk ca 15 min.
3. Rosta brödet och dela i mindre bitar.
4. Ta ur lagerbladet ur den kokta löken och häll resterande i en matberedare
5. Mixa slät med grillad paprika, och vinäger.
6. Tillsätt 2 dl olivolja försiktigt i jämn stråle
7. Tillsätt mandel, bröd och mixa krämen slät. Smaka av med salt och vinäger.
8. Torka av köttet och salta och peppra, grilla eller stek ca 4-5 min per sida. Låt köttet vila innan det skivas.
9. Grilla citronen och kvartar av isbergssallad på en av snittytorna.
10. Skiva köttet och servera med grillad isbergssallat, citron och mojo rojo.
Tips! Pensla köttet med lite glaze i slutet av grillningen för extra god smak.
4 portioner