Grillad färskpotatis med fläskfilé och dillolja

60 min

Grillad färskpotatis med fläskfilé och dillolja

Ingredienser

  • 1 st
    fläskfilé
  • 1 dl
    chilisås
  • 4 msk
    soya
  • 2 st
    vitlöksklyfta
  • 3 msk
    vinäger
  • 3 msk
    honung
  • 1 kg
    färskpotatis
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 1 nypa
    peppar
  • 2 msk
    olivolja
  • 2.5 dl
    crème fraiche
  • 1 kruka
    färsk dill till garnering
  • 150 g
    dill
  • 3 dl
    matolja

Gör så här

1. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över köttet (se till att det täcks ordentligt) och låt mari-nera några timmar innan grillningen.

2. Gör sen dilloljan genom att värma olja till ca 70°C, häll den och dillen i en matberedare, mixa tills den är lysande grön. Sila av oljan genom ett kaffefilter och häll upp i en flaska.

3. Grilla köttet tills det har en innertemperatur på 67°C, ca 7-8 min på varje sida. Låt vila ca 10 min innan du skär upp det.

4. Medan köttet vilar tar du den kokta potatisen och plattar till dem något. Pensla dem med lite olivolja, salta och peppra på båda sidorna, och grilla sedan på båda sidor tills de fått en härlig krispig yta.

5. Bred ut crème fraîchen på ett serveringsfat, lägg på potatisen och ringa över dilloljan. Toppa med lite salt och peppar. Garnera med färsk dill och servera till köttet.

 

4 portioner