Grillad ananas med honung och vaniljglass

Grillad ananas som dessert är den perfekta avslutningen på grillmiddagen. Låt glöden göra jobbet medans du njuter av varmrätten.  

20 min

Grillad ananas med honung och vaniljglass

Ingredienser

  • 1 st
    ananas
  • 1 st
    lime (skal och juice)
  • 1 dl
    flytande honung
  • 1 näve
    basilikablad
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 paket
    vaniljglass

Gör så här

1. Tvätta och riv skalet av limen och blanda med honungen. Smaka av med limesaft.

2. Skär av botten och toppen på ananasen. Ställ på en skärbräda och skala med en vass kniv.  Dela i fyra kvartar. Skär bort rotstocken och dela varje kvart i två delar. Grilla dem över medelvarm glöd i cirka 2 minuter på varje sida.

3. Lägg upp ananasen på en tallrik. Ringla över limehonung. Strö över basilika och mal över svartpeppar. Servera med en kula vaniljglass. Ringla till sist lite olivolja över allting.

4 portioner