20 min
Portioner: 4
1 paket glasnudlar
1 morot
1 bit purjolök
1 bit rättika
1 kruka koriander
1 paket tofu
3 msk matolja
3 pressade vitlöksklyftor
½ strimlad röd chili
ASIATISK DRESSING:
½ strimlad röd chili
1 dl fisksås
1 lime (saft & rivet skal)
1 tsk socker
1. Koka upp vatten och lägg ner glasnudlarna i kastrullen och låt ligga tre minuter. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt rinna av.
2. Strimla morot, purjolök och rättika.
3. Blanda ihop den asiatiska dressingen. Häll över grönsakerna och låt marinera ett par minuter. Blanda med glasnudlar och hackad koriander.
4. Värm olja i en panna, fräs tärningar av tofu med vitlök och röd chili. Krydda med lite salt.
5. Toppa glasnudelsalladen med tofu. Servera med asiatisk dressing.