Laga revbenspjäll till julbordet. Med det här receptet så får du spjäll med riklig smak av glögg, honung, apeilsin, kanel och kardemumma. Serveras med en underbar majonäsröra på äpplen, kapris och dragon. God jul!
30 min
ÄPPELMAJONNÄS
1. Spola av spjällen i kallt vatten, lägg dem i en rymlig kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp, tillsätt salt och koka under lock cirka 1 timme. Ta upp dem och låt svalna. Detta kan göras dagen innan.
2. Häll glöggen, apelsinsaften och honungen i en kastrull och koka ihop tills ca 1 1/2 dl återstår. Blanda ner kryddorna och saltet.
3. Sätt ugnen på 175°. Lägg spjällen hela i en långpanna och pensla på honungsmarinaden. Stek i ugnen tills de får fin färg och känns mjuka. Pensla gärna på mer marinad under tiden i ugnen. Låt svalna och skär upp.
4. ÄPPELMAJONNÄS: Tärna äpplet, grovhacka kaprisen, plocka och finstrimla den färska dragonen. Blanda äpple, kapris och dragon med majonnäsen. Salta och peppra.
6 portioner