Grön gazpacho med melon

En sval, grön soppa att dricka till förrätt eller njuta av till sommarlunchen, allra helst i skuggan under ett vackert parasoll. Hör du klirret av isbitar? Perfekt mat riktigt varma dagar, när du visserligen vill äta något gott, men kanske inte stå så länge i köket.

30 min

Grön gazpacho med melon

Ingredienser

  • 500 g
    gurka
  • 150 g
    galiamelon
  • 4 st
    gröna eller gula tomater (ej tillgängligt online)
  • 1 st
    liten gul lök
  • 1.5 st
    selleristjälkar
  • 1 st
    grön chili
  • 0.5 kruka
    basilika eller mynta
  • 2 dl
    vatten
  • 1 st
    pressad citron (eller 1 dl vitt vin)
  • 4.5 msk
    olivolja (2 dl + 2,5 dl)
  • 5 st
    isbitar
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 1 st
    baguette
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 kruka
    färska örter till garnering

Gör så här

1. Skala och hacka alla grönsaker grovt.

2. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen tills servering.

3. Skär baguetten i skivor och pensla dem med olivolja och vitlöken, grilla dem tills brödet får en härlig yta.

4. Toppa med färska örter och servera soppan i små skålar eller glas, tillsammans med brödet.

4 portioner