Lövbiff frites

Recept från Garant. Vill du laga en lyxig och god middag? Då har du hamnat rätt. Lövbiff som steks i dijonsenap och persilja för att sen serveras med en skysås, krispiga pommes frites och en ljummen haricots verts-sallad, bättre blir det inte! Vill du göra rätten vegetariskt? Byt bara ut köttet mot portabellosvamp. 

45 min

Lövbiff frites

Ingredienser

Lövbiff alternativt portabello

  • 1 fp
    lövbiff alternativt portabellosvamp
  • 3 msk
    dijonsenap
  • 1 msk
    vitt matlagningsvin
  • 2 msk
    fryst hackad persilja
  • 2 nypor
    flingsalt
  • 2 msk
    Neutral olja till stekning
  • Ljummen haricots verts-sallad
  • 1 dl
    mandelspån
  • 250 g
    haricots verts (frysta)
  • 25 g
    smör (25g+25g)
  • 2 st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st
    citroner, juice och zest
  • 1 dl
    parmesan, finriven
  • 2 nypor
    flingsalt
  • Skysås
  • Dijonblandning från lövbiffen
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 1 tsk
    strösocker
  • Till servering
  • 1 påse
    pommes strips

Gör så här

1. Ta ut köttet från kylen så att det är rumstempererat när det är dags för stekning. 

2. Sätt ugnen på 220 grader. 

3. Sprid ut de frysta pommesen på en plåt och tillaga i 20-30 minuter tills gyllene. Rör runt då och då. 

Ljummen haricots verts-sallad: 
4. Torrosta mandelspån i en panna tills gyllene. Låt svalna på en tallrik. 

5. Blanchera hercots verts genom att snabbt koka upp dem i rikligt med vatten. Häll av det varma vattnet och kyl ner direkt med iskallt vatten så kokningen stannar av. 

6. Fräs vitlök i smör på medellåg värme i en panna. Häll av vattnet från haricots vertsen och rör sedan ned dem i vitlökssmöret tillsammans med citronjuice i ca 1 minut. 

7. Häll upp haricots vertsen på ett fat och toppa med mandelspån, parmesan, citronzest och flingsalt. 

Lövbiff och skysås: 
8. Blanda ihop dijonsenap, matlagningsvin och persilja i en liten skål. 

9. Salt köttbitarna för att sedan pensla på senapsblandningen på vardera sida (ca 1-2 teskeder per sida). Det som blir över av senapsblandningen sparar du till skysåsen. 

10. Hetta upp en skvätt neutral olja i en varm panna. När pannan kommit upp i temperatur steker du köttbitarna, ca 1 minut per sida. Lägg upp köttbitarna på tallrikar. 

11. Sänk värmen på plattan och tillsätt smör, grädde, dijonblandningen och socker. Rör till önskad konsistens. 

12. Toppa köttbitarna med skysåsen och servera med pommes och hericots verts-salladen. 

4 portioner