Galette med salsicciafärs och rostad pumpa

Världens enklaste middag kommer här! Och ändå ser den ut som att du stått i köket ett bra tag? Perfekt resultat, med andra ord. Och så god!

Tips! Stek det som blev kvar av salsicciafärsen från galetten och blandade den med smulad fetaost, skivad paprika och lite riven ost. Lägg på en skiva bröd för en perfekt macka till lunch eller mellis. 

50 min

Galette med salsicciafärs och rostad pumpa

Ingredienser

  • 1 pk
    pajdeg
  • 150 g
    färskost
  • 200 g
    getost utan skal
  • 200 g
    salsicciafärs
  • 0.5 st
    butternutpumpa
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 0.5 dl
    hasselnötter
  • 50 g
    smör
  • 0.5 kruka
    salvia

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Dela pumpan på längden och ta bort kärnorna. Skär sen centimetertjocka skivor rakt över. Skär av skalet och blanda pumpan med olivolja, salt och peppar. 
3. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. 
4. Mosa 100 g av getosten (spara resten till toppingen) med färskosten. Bred ut krämen på degen, men spara ca 2-3 cm av kanten.

5. Fördela salsicciafärsen på ostkrämen och toppa med pumpan, vik sedan in kanterna försiktigt så att de går in en bit över fyllningen. 
6. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 min eller tills gyllene. Rosta under tiden hasselnötterna i en torr panna och hacka dem grovt. 
7. Smält smöret med blad av salvia och bryn det på medelvärme. 
8. Ta ut galetten och strö över färska örter, resten av getosten och hackade rostade hasselnötter. Avsluta med att droppa över salviasmöret. 
 

4 portioner