4 PORTIONER, CA 1½ TIM (VARAV 1 TIM KOKTID)
20 min
Portioner: 4
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 förp krossade tomater, 400 g
1 tsk malen spiskummin
2 chilifrukter
1 burk svarta bönor
4 små paprikor eller stora halverade
1 mozzarellaost
salt och svartpeppar
KORNGRYN OCH SPARRISSALLAD
2 dl korngryn, kokta
10 gröna sparrisar
1 msk pressad citron
2-3 msk olivolja
1 knippe persilja
1. Skala, finhacka och svetta lökarna mjuka i olja. Häll på tomater, spiskummin, salt och peppar. Kärna ur,finhacka och tillsätt chilin, Sjud sakta ca 1 timme.
2. Skölj bönorna och lägg i de sista 10 minuterna.
3. Skär av toppen på paprikorna och kärna ur dem.
4. Tärna och blanda ner mozzarellan i såsen och fyllpaprikorna. Lägg på paprikalocket och baka i ugn175° ca 15 min.
5. Dela sparrisen i 3-cm bitar och koka i lättsaltatvatten 2 min, ta upp och blanda med korngrynen,citronsaft, olja, salt och peppar. Strimla och vänd nerpersiljan och servera till paprikan.