8 STYCKEN 15 MIN + 30 MIN JÄSNING
45 min
Portioner: 8
2½ dl kallt vatten
25 g jäst
1 msk honung
1 tsk salt
2½ dl vetemjöl
2½ dl kornmjöl
2-2½ dl grovt rågmjöl
1 dl blandade frön till utbakning
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vatten, jäst, honung och salt i en bunke eller degblandare. Tillsätt lite i taget av vetemjöl, kornmjöl och rågmjöl, arbeta degen smidig. Låt vila 20-30 minuter övertäckt med plastfolie eller i en plastpåse.
3. Dela degen i åtta bitar på ett lätt mjölat bakbord, och forma till runda bullar. Kavla ut tunt, strö på frön och kavla in fröna i degen.
4. Lägg på plåtar med bakplåtspapper, nagga med en gaffel och grädda 6-8 minuter. Låt svalna på galler.