Friterat kycklingbröst med krämig pasta

Frasigt, krämigt, gott och mättande. På 30 minuter skapar du en underbar smakkombination att njuta av en vardag eller till fest.

30 min

Friterat kycklingbröst med krämig pasta

Ingredienser

  • 4 st
    kycklingbröstfiléer
  • 4 skivor
    prosciutto crudo
  • 40 g
    parmigiano reggiano
  • 320 g
    tagliatelle
  • 300 g
    färskost
  • 1 näve
    babyspenat
  • 2 st
    ägg
  • 4 dl
    panko
  • 5 dl
    rapsolja

Gör så här

1. Koka upp pastavatten.

2. Vispa upp äggen med salt och peppar.

3. Banka ut kycklingen. 

4. Vänd först i ägg och sedan i panko.

5. Värm upp rapsolja i en stekpanna till 180 grader och fritera kycklingen.

6. Tillaga pastan 2 minuter kortare än koktiden. Spara 1 dl av pastavattnet.

7. Blanda ner färskost, pastavatten, spenat och riven parmesan i pastan.

8. Tillaga prosciutto på 180 grader i 5 minuter i airfryer, och hacka upp när den är klar.

9. Toppa pastan med prosciutto och friterad kyckling.

4 portioner