30 min
Portioner: 4
4 ägg
2 msk sesamolja
3 schalottenlökar
4 cm ingefära
1 vitlöksklyfta
3 dl kimchi
8 dl kokt råris
2 msk soja
3 salladslökar, finstrimlade
TOPPING:
1 ark nori
1 knippe rädisor
1 kruka koriander
1 msk rostade sesamfrön
1 näve rotfruktschips
1 krm rökt paprikapulver
1. Lägg äggen i kokande vatten och koka i 7,5 minut. Häll av och ställ åt sidan.
2. Finhacka ingefära, lök och vitlök. Värm sesamolja i en stekpanna och fräs allt i någon minut
3. Höj värmen, tillsätt det kokta riset och fräs i ytterligare 3–4 minuter. Riset kan gärna få lite yta.
4. Grovhacka kimchin, tillsätt den och soja till riset och fräs i ytterligare någon minut.
5. Strimla salladslökarna och låt dem fräsa med i ytterligare någon minut.
6. Finstrimla eller klipp noriarket med en sax till fina strimlor, hyvla rädisan tunt, krossa chipsen och grovhacka koriandern.
7. Skala de kokta äggen.
8. Fördela det stekta riset i fyra skålar, toppa med ägg, nori, rädisa och koriander. Avsluta med att sprinkla över chips, sesamfrön och paprikapulver.