Recept från i säsong, december 2016
40 min
Portioner: 12
½ pkt filodeg (vikt helt pkt: 275 g)
25 g smält smör
FYLLNING:
1 rödlök, hackad
1 liter strimlad grönkål
1 msk smör
salt
peppar
2 msk hackad rosmarin
ÄGGSTANNING:
2 ägg
1 dl vispgrädde
100 g getost
50 g valnötter
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skär filodegen i 24 rutor, 8×8 cm. Pensla rutorna med smält smör och lägg omlott två och två i muffinsbläck eller vanliga muffinsformar.
3. Fräs lök och grönkål mjuka i smör på svag värme i en kastrull tillsammans. Krydda med salt och peppar.
4. Fördela kål och lök i filodegsskålarna, fyll på med äggstanning och toppa med getost och valnötter.
5. Grädda ca 15 minuter.