4 PORT, 30 MIN
30 min
Portioner: 4
25 g smör
2 msk olivolja
3 selleristjälkar
4 schalottenlökar
800 g kycklinglårfiléer, gärna med skinn
4 dl kycklingbuljong
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
4 morötter
200 g champinjoner
1 dl hackad persilja
salt och svartpeppar
FÄNKÅLSSALLAD
1 stor fänkål
1 msk olivolja
½ msk citronjuice
salt och peppar
TILL SERVERING
kokt ris
1. Finhacka sellerin och halvera löken. Hetta upp olja och smör i en stor kastrull. Tillsätt lök och selleri och fräs några minuter. Tillsätt kycklingen, salta och peppra och stek tills den har fin färg.
2. Tillsätt buljong, vin och grädde. Koka upp, sänk sedan värmen och sjud i ca 15 minuter.
3. Skär morötterna i slantar och halvera svampen. Tillsätt till grytan och sjud i ytterligare 6-7 minuter.
4. Hyvla fänkålen tunt och blanda alla ingredienserna till salladen.
5. Smaka av grytan med salt och peppar. Strö på persilja och servera tillsammans med ris och fänkålssallad.