140 min
ROTMOS
1. Lägg fläskläggen i en rymlig kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma.
2. Dela grönsakerna i grova bitar och lägg i lök, morot och kryddor. Koka sakta tills köttet känns mört, ca 2 timmar, (eller 40 min i tryckkokare).
3. Plocka köttet från ben och svål och servera med rotmoset och en klick senap.
ROTMOS: 1. Skölj och skala rötter och potatis. Skär rötterna i mindre bitar.
2. Koka kålrötter och morot i lite fläskspad om läggen är kokad i förväg, annars i lättsaltat vatten. Koka i cirka 30 minuter och lägg därefter i potatisen. Koka allt mjukt.
3. Pressa rötter och potatis eller kör i mixer. Blanda i smör och späd med fläskspad till lagom konsistens. Smaka av med salt, lite peppar och aningen ingefära.
4. Servera till fläskläggen.
4 portioner