Fläskkarré porchettastyle

Recept från I säsong, nr 6 / 2019

30 min

Fläskkarré porchettastyle

Portioner: 4

Ingredienser

2 msk fänkålsfrön, rostade i torr panna
1 msk grovsalt
2 tsk grovkrossade svartpepparkorn
1 tsk chiliflakes
2 kg benfri fläskkarré
finrivet skal från 1 citron
6 hackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 dl utspädd kycklingbuljong
bindgarn

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Mixa fänkål, salt, svartpeppar och chili till en torr rub.

3. Skär karrén längs med till ett 1 1⁄2 cm tjockt köttstycke, lägg ut karrén med den fetaste sidan nedåt.

4. Krydda insidan med 2⁄3-delar av ruben och citronskal, rulla sen ihop hårt och bind ihop.

5. Pensla utsidan med olja och gnugga in vitlökshack runt om samt resterande rub.

6. Lägg karrén på ett ugnsgaller med en ugnsform med vin och buljong under, ugnsbaka ca 30 minuter.

7. Sänk temperatur till 125°och tillaga till innertemperatur ca 70°–73° ca 2 1⁄2 timme.

8. Ta ut köttet och vira in i smörpapper och låt vila ca 30 minuter, tranchera i ca 1⁄2 cm tjocka skivor.

Tips: Film med tips på hur du skär ut och binder ihop en porchetta finns på vår hemsida.