Fiskfilé i ugn med krämig spenatsås

Fisk som mer eller mindre sköter sig själv gillar vi jättemycket. Särskilt när den smakar både grädde, vin och timjan! Perfekt när du vill njuta av maten, men inte jobba ihjäl dig. 

45 min

Fiskfilé i ugn med krämig spenatsås

Ingredienser

  • 600 g
    lax- eller torskfilé
  • 1 fp
    fryst spenat (ca 250 g)
  • 2.5 dl
    crème fraiche
  • 1.5 dl
    grädde
  • 2 msk
    fisk- eller skaldjursfond
  • 1.5 dl
    vitt vin (eller 0,5 dl citronjuice)
  • 3 dl
    vatten
  • 1 msk
    hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad)
  • 1 ask
    körsbärstomater (ej tillgäng online)

Gör så här

1.    Låt spenaten tina.

2.    Sätt ugnen på 180°C.

3.    Lägg fisken i en ugnsfast form, salta och peppra. Skölj tomaterna, dela dem i halvor och lägg dem i formen med fisken. 

4.    Pressa ur vätskan från den tinade spenaten och häll bort den. Lägg spenaten i en bunke och blanda den med crème fraîche, grädde, timjan, fiskfond, vatten och vin (eller citronsaft). Salta och peppra. 

5.    Häll såsen över och runt fisken. Sätt in formen i ugnen och baka i ca 30 minuter. Servera med pressad potatis och citronklyftor

4 portioner