Sötma i kombination med rökighet och hetta är en höjdare till fisk i sommartid! Obs, gör gärna salsan några timmar innan så smakerna får sätta sig.
25 min
SALSA
PICKLAD LÖK
1. Börja med salsan. Kärna ur frukterna och tärna fint. Rör samman med finhackad koriander och salladslök samt övriga ingredienser. Smaka av med salt. Låt stå i ca 30 minuter.
2. Picklad lök: Koka upp socker, vinäger, vatten och salt tills sockret löst sig. Strimla löken och lägg ner i den varma lagen. Låt kallna.
3. Rimma fisken: Rör ut 1 msk salt i 5 dl vatten tills saltet löst sig. Lägg ner fisken i lagen och låt ligga 1 timme.
4. Ta upp fisken och torka av noga. Pensla med olja, krydda med peppar och grilla över het glöd i ca 3 min på båda sidor.
5. Rosta hamburgerbröden över glöd. Bred majonnäs på botten och lägg ihop burgare med picklad lök, salsa och torsk. Servera genast.
4 portioner