Fisk med gräslökstäcke och bönsallad

20 min

Fisk med gräslökstäcke och bönsallad

Ingredienser

  • 500 g
    vit fisk ( tex torskfilé, kolja eller sej)
  • 3 krm
    salt
  • 2 krm
    vitpeppar
  • 30 g
    strimlad rökt skinka
  • 1 kruka
    gräslök
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 0.5 dl
    vitt matlagningsvin
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 75 g
    riven ost

TILLBEHÖR

  • 4 port
    potatis

BÖNSALLAD

  • 1 påse
    Ärt- & bönmix, Garant
  • 2 st
    grovrivna morötter
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 st
    citron, rivet skal och saft
  • 1 krm
    salt
  • 1 krm
    peppar

Gör så här

1. BÖNSALLAD: Koka ärt- och bönmixen i lättsaltat vatten någon minut. Skölj med kallt vatten i durkslag och låt rinna av.

2. Blanda med rivna morötter, olivolja samt skal och saft från citron. Smaka av med salt och peppar.

3. FISK: Sätt ugnen på 200°.

4. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.

5. Blanda strimlad skinka och hackad gräslök med grädde, vin, senap och ost. Häll över fisken. Ugnsbaka ca 8–10 minuter.

6. Servera med kokt potatis och bönsallad.

4 portioner