Fiskburgare med smaker från Asien får sötsyrligt sällskap av picklad morot och gurka och umami från misomajonnäs. Servera med rotfruktspommes.
40 min
PICKLAD MOROT OCH GURKA
MISOMAJONNÄS
UGNSROSTADE ROTFRUKTSPOMMES
1. Skala moroten. Hyvla gurkan och moroten i långa tunna skivor på längden med en potatisskalare, osthyvel eller mandolin.
2. Finhacka chilin. Rör ihop med risvinäger, mirin, sesamolja, ingefära och salt. Blanda med de hyvlade grönsakerna. Låt stå i 15 minuter. Rör om några gånger. Rör i sesamfröna.
3. Rör ihop majonnäs och misopasta.
4. Stek torsk- och algburgarna enligt förpackningen.
5. Rosta hamburgerbröden. Bred misomajonnäs på botten av hamburgerbrödet och lägg ihop burgaren med sallad, torsk- och algburgarna och de picklade grönsakerna.
Ugnsrostade rotfruktspommes:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skär rotfrukterna i klyftor eller stavar. Sprid ut i en långpanna. Ringla över olivolja, salta och rör om.
3. Rosta rotfrukterna mitt i ugnen i 30 minuter eller tills de är mjuka. Rör om efter halva tiden. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tips! Om du vill, köp färdiga rofruktspommes, finns som frysvara i din butik.
4 portioner