Färskpotatissallad

Färskpotatissallad med rädisor och sparris. Rikligt med örthack ger mycket smak.

40 min

Färskpotatissallad

Ingredienser

  • 1 kg
    färskpotatis
  • 1 knippe
    sparris, kokt
  • 1 dl
    olivolja
  • 0.5 dl
    äppelcidervinäger
  • 1 st
    lök
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 1 knippe
    rädisor
  • 1 msk
    salladslök, hackad
  • 1 msk
    gräslök, hackad
  • 1 msk
    dill, hackad
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Skrubba och koka färskpotatisen, lägg ner sparrisen de sista fem minuterna. Låt svalna och skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor och sparrisen i lagom stora munsbitar.

2. Finhacka löken och värm den i en kastrull tillsammans med äppelcider- vinäger och dijonsenap. Vänd ner den varma vinägretten bland potatis och sparris.

3. Skiva rädisor och finhacka salladslök, gräslök och dill och blanda ner. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylskåpet.

4 portioner