Grönkålsbiffar med potatis och örtsås

Ta en genväg med färdiga biffar och middagen är klar på en kvart (nästan). Råstekt potatis gör alla glada och en örtig tahini knyter ihop det hela.

30 min

Grönkålsbiffar med potatis och örtsås

Ingredienser

  • 1 fp
    grönkålsbiffar (600g)
  • 1 msk
    olivolja
  • 600 g
    fast potatis
  • 0.5 dl
    rapsolja
  • 2 msk
    smör
  • 2 st
    morötter
  • 200 g
    rödkål
  • 0.25 st
    gurka (eller 2 st snacksgurkor)
  • 1 st
    lime
  • 1 msk
    flytande honung
  • 1 tsk
    salt
  • 0.5 dl
    ljus tahinipasta
  • 0.5 dl
    vatten
  • 0.5 st
    citron, saften av
  • 1 msk
    bladpersilja (till topping)

Gör så här

1. Skala morötterna. Strimla rödkål och morötter så tunt du kan. Lägg morot och rödkål i två olika skålar med kallt vatten så de håller sig krispiga.

2. Skiva gurkan tunt på mandolin eller använd en osthyvel. Blanda honung med pressad lime och salt i en bunke och lägg i gurkan. Låt dra 15 min.

3. Mixa tahinipasta, vatten, citron och salt till en sås.

4. Skiva potatisen tunt eller använd mandolin. Skölj den i vatten för att bli av med stärkelsen och låt rinna av.

5. Stek i och smör och olja tills den blivit gyllene.

6. Blanda moroten och rödkålen innan servering och pressa lite lime över.

7. Stek biffarna i olja tills de är gyllenbruna.

8. Servera potatisen och biffarna med rödkål/morot, inlagd gurka och tahinisåsen. Salta och peppra som du vill. Toppa med lite hackad bladpersilja.

4 portioner