Falukorv med krämig vitkål

Husmanskost är ibland det enda som duger. I det här receptet på falukorv med krämig vitkål så låter du enkla råvaror med mycket smak tala för sig själva. Bryn falukorv och servera med en magisk stuvad vitkål på vispgrädde och vitt vin. Servera med valfri senap.

15 min

Falukorv med krämig vitkål

Ingredienser

  • 500 g
    vitkål, strimlad
  • 2 msk
    smör
  • 1 tsk
    salt och peppar
  • 1 dl
    matlagningsvin, vitt
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 2 st
    rödlökar, klyftade
  • 400 g
    falukorv
  • 2 msk
    senap

Gör så här

1. Fräs kålen på svag värme i smör, krydda med salt och peppar.

2. Häll på vitt vin och låt koka i ett par minuter.

3. Tillsätt grädden och koka ytterligare ca 10 minuter.

4. Bryn lök och falukorv.

5. Servera till krämig vitkål tillsammans med lite senap.

4 portioner