Grillad entrecôte med rödvinssmak

Den här entrecôten talar för sig själv! Marinerad med rödvin, olivolja, vitlök, rosmarin och timjan. Underbart gott!

60 min

Grillad entrecôte med rödvinssmak

Ingredienser

  • 1 kg
    entrecôte

MARINAD

  • 0.5 dl
    olivolja
  • 1 dl
    rödvin
  • 3 st
    hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 4 kvistar
    hackad rosmarin
  • 4 kvistar
    hackad timjan

TILLBEHÖR

  • 2 st
    avokado

Gör så här

1. Putsa köttet. Lägg det i dubbla plastpåsar. Blanda samman ingredienserna till marinaden och häll i. Låt marinera i minst 4 timmar eller över natten.

2. Skiva avokado på mitten, ta bort kärnorna och lägg på grillen med skal på. Ta bort när de har fått en grillyta.

3. Ta upp och stick i en termometer. Lägg entrecôten grillen, medelvarmt, och täck med lock. Grilla i cirka 45 minuter tills innertemperaturen är 55°. Vänd köttet så att alla sidor får fin färg. 

4. Ta ut entrecôten och åt vila i 15 minuter. Skär i skivor och servera tillsammans med den grillade avokadon.

Tips! Går bra att ugnsbaka i 150° ca 1 timme också. Bryn köttet i panna innan då!

4 portioner