Ett magiskt recept på en klassisk och okonstlad entrecôte från kocken- & köttmästaren Johan Jureskog. Serveras med sparris och kvistttomater, samt en ljuvlig kräm på färskost, soltorkade tomater och basilika.
30 min
SALLAD
ROSTADE GRÖNSAKER
TOMATKRÄM
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vänd sparrisen i lite olja, salta och peppra. Rosta i ugnen 15 min. Lägg i tomaterna sista 5 minuterna.
3. Dela köttet i 4 rejäla skivor. Krydda med salt och peppar och stek sedan i het panna i lite talg från Jureskog Selection, eller lite smör. Stek ca 4 min per sida. Låt köttet sedan vila ca 5 min innan det skärs upp och serveras.
4. Blanda färskosten med soltorkade tomater och basilika.
5. Vänd salladsbladen med olivolja, vinäger och parmesan. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med de rostade grönsakerna, salladen och tomatkrämen.
4 portioner