Entrecôte med currysmör, ingefärsstekt mangold och ugnsbakad rotselleri

Trött på recept som konstlar till det i onödan? Vilken tur; för det här receptet är enkelt och går supersnabbt att laga! Bjud på entrecote till middag med en underbar smörsås på curry och lime. Servera kalaset med nystekt mangold och selleri.

20 min

Entrecôte med currysmör, ingefärsstekt mangold och ugnsbakad rotselleri

Ingredienser

  • 720 g
    entrecôte (i 4 bitar, ca 180 g st)

CURRYSMÖR

  • 1 tsk
    röd curry
  • 1 tsk
    matolja
  • 150 g
    smör, rumstempererat
  • 1 nypa
    salt
  • 1 st
    lime, rivet skal

INGEFÄRSSTEKT MANGOLD

  • 400 g
    mangold
  • 1 msk
    matolja
  • 2 msk
    färsk ingefära (ca. 10 cm)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

UGNSBAKAD SELLERI

  • 1 st
    rotselleri
  • 1 msk
    matolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Stek curryn i lite matolja under omrörning 3-4 min. Ta upp och låt svalna.

2. Skala rotsellerin och dela på mitten, skär sedan cm tjocka halvmånar, lägg på en plåt, rippla lite olja över, krydda med salt och svartpeppar, baka i ugn 220° i ca 20-25 min.

3. Blanda curryn med det rumstempererade smöret, smaka av med lime och salt.

4. Strimla ingefäran, skölj mangolden och torka med hushållspapper.

5. Stek mangolden och ingefäran i het panna eller wok, krydda med salt och peppar.

6. Krydda köttet med salt och peppar, stek i het panna 3-4 min på varje sida.

7. Servera köttet med en skiva bakad selleri, stekt mangold och currysmöret.

4 portioner