Grava din egen lax till julbordet. I det här receptet så gravar du laxen med enbär och dill vilket ger den en frisk smak som för tankarna till svensk natur. Servera med en hemgjord senapssås på dijonsenap och vitvinsvinäger.
20 min
SENAPSSÅS
1. Filea, halvera och bena ur laxen med skinnet kvar.
2. Blanda salt, socker, peppar och enbär och gnid in det på laxens köttsidor. Strö över hackad dill och gin. Lägg köttsidorna mot varandra i en plastpåse.
3. Grava laxen i kylen 2 dygn. Vänd påsen 2–3 gånger per dag.
4. SENAPSSÅS: Blanda de båda senapssorterna, socker, salt, peppar och vinäger. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning så att såsen blir tjock, gärna med elvisp. Hacka dillen och rör ner den och nymalen svartpeppar. Servera såsen till gravlaxen.
8 portioner