60 min
Portioner: 4
1 hel majskyckling
1 msk röd currypasta
100 g smör
2 msk soja
2–3 morötter, ca 250 g
250 g kålrot
250 g rotselleri
250 ml kokosgrädde Garant
2 msk konc kycklingfond
6 potatisar, ca 250 g
1 pressad lime
salt och peppar
1 kruka hackad dill
1. Sätt ugnen på 180°.
2. Klipp upp kycklingen på undersidan och öppna upp den så den blir platt.
3. Smält smör och blanda med currypasta och soja.
4. Pensla kycklingen med curryblandningen på under och översida. Lägg på ett galler i en långpanna och ugnsbaka ca 40 minuter.
5. Tärna morot, kålrot, rotselleri och potatis i 2 x 2 cm kuber. Koka rotfrukterna i saltat vatten i 3 minuter. Häll i durkslag och låt rinna av.
6. Koka upp kokosgrädden och smaka av med kycklingfond, lime, salt och peppar. Koka klart rotfrukterna i kokosgrädden och blanda med dill.