Crostini med fikon & taleggio

Recept från i säsong, december 2016 

20 min

Crostini med fikon & taleggio

Ingredienser

  • 1 st
    baguette
  • 200 g
    taleggio, eller gruyere
  • 4 st
    färska fikon delade i 6 kvartar
  • 0.5 dl
    honung
  • 1 kruka
    rosmarin, plockad och grovhackad
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 1 påse
    pistagenötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Rosta brödskivorna gyllene ett par minuter.

2. Skiva osten och lägg på bröden.

3. Koka samman honung och rosmarin.  Häll över osten.

4. Gratinera osten tillsammans med fikonet. Servera direkt.

Tips: Förbered allt i förväg på en plåt. Sen räcker det med en minut i ugnen.

20 portioner