Creamed corn-pasta med svartkål

Creamed corn är så enkelt och så gott, en perfekt röra att ha i kylen under stressiga veckor. Och i det här pastareceptet en helt otrolig middag!

Tips! Söndagspreppa en dubbel sats creamed corn och sväng ihop mellismackor av det som blir över, till exempel som macka med färdig pulled pork (testa gärna pulled chicken också, båda finns i kyldisken) och lite riven ost, bara att blanda ihop och grädda mellan två skivor surdeg i våffeljärnet.. Också toppen som tillbehör till veckans andra middagar!

30 min

Creamed corn-pasta med svartkål

Ingredienser

  • 300 g
    valfri pasta
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 msk
    smör
  • 1 krm
    chiliflakes
  • 4 dl
    majskorn (färska, frysta eller på burk)
  • 3 dl
    vispgrädde
  • 100 g
    svartkål
  • 1 dl
    riven parmesanost
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Skala och riv vitlöken, fräs den på låg värme i smör med chiliflakes.

2. Tillsätt majs och fräs ytterligare någon minut.

3. Häll på grädde, koka upp och lägg i svartkålsbladen hela. Låt sjuda under lock i 5 minuter och sedan utan lock 10 min.
4. Lyft upp svartkålsbladen (det gör inget om lite majs följer med) och låt dem svalna lite, hacka sen grovt.

5. Stavmixa majsen i kastrullen lite slarvigt så att det blir en grov röra.

6. Tillsätt parmesan och hackad svartkål. Smaka av med salt och peppar.
7. Koka pastan al dente i en stor gryta, häll av kokvattnet och blanda pastan med majsröran.

8. Servera direkt och toppa med massor av riven parmesan och nymalen svartpeppar.
 

4 portioner