Crostini med ärtsmash, fetaost och mandel

Mynta, olivolja och citron kommer väldigt bra överens. Särskilt om de får dela crostini med söta gröna ärtor och lite fetaost.

15 min

Crostini med ärtsmash, fetaost och mandel

Ingredienser

  • 1 påse
    crostini (ca. 12 st)
  • 2.5 dl
    kokta gröna ärtor
  • 1 msk
    god olivolja
  • 0.5 st
    citron (ca. 1⁄2 msk pressad citronsaft från och rivet skal från.)
  • 0.5 dl
    finhackad mynta
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 50 g
    fetaost
  • 1 dl
    rostad, hackad mandel

Gör så här

1. Mosa ärtorna grovt på en tallrik. Blanda med olja, saft och skal från citron och mynta. Krydda med salt och nymalen svartpeppar och låt stå i cirka 20 minuter.

2. Toppa crostinin med ärtsmashet, smulad fetaost och slutligen hackad mandel.

Tips! Du kan självklart också göra din egen crostini. Rosta bara en baguette och skär den i skivor.

4 portioner