4 port, ca 20 min
20 min
Portioner: 4
blåmusslor
1 schalottenlök, skivad
4 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 bakpotatis, tärnad
2 stjälkselleri, strimlad
salt
1 pkt bacon, strimlat
1 kvist bladpersilja, hackad
Gör så här:
1 kg 1. Tvätta musslorna och kolla så att alla musslor är stängda. Släng alla andra.
2. Koka upp vinet tillsammans med löken, lägg i musslorna och koka under lock ca 5 minuter eller tills samtliga musslor har öppnat sig.
3. Ta upp musslorna och sila buljongen. Plocka musslorna ur skalen.
4. Häll i grädde och crème fraiche i kokspadet, koka upp.
5. Koka potatis och selleri mjuk i musselsåsen.
6. Stek baconet krispigt.
7. Koka upp soppan, smaka av med salt och lägg i musslorna. I tallriken: strö på baconkrispet och strimlad persilja.