Citronkyckling och potatismos med äpple

Ett rivet äpple förvandlar ett klassiskt potatismos till något helt annat och väldigt gott. Perfekt till kycklingens smörstekta citron. Och så lite knaprigt bacon på det!

30 min

Citronkyckling och potatismos med äpple

Ingredienser

  • 600 g
    kycklingfilé
  • 1 st
    citron
  • 1 msk
    olivolja
  • 0.5 st
    purjolök
  • 200 g
    frysta ärtor
  • 125 g
    bacon
  • 750 g
    mjölig potatis
  • 1 dl
    mjölk
  • 1 st
    äpple
  • 2 msk
    smör
  • 2 krm
    mald vitpeppar
  • 0.5 kruka
    timjan
  • 1 nypa
    salt

Gör så här

1. Skala potatisen och dela den i mindre bitar.

2. Koka i saltat vatten tills den är mjuk.

3. Mosa eller pressa potatisen.

4. Hacka timjan fint.

5. Grovriv äpplet och blanda ner i moset.

6. Tillsätt mjölk, smör, timjan, vitpeppar och salt och rör ihop.

7. Tvätta och skiva citronen.

8. Stek kycklingen gyllenbrun i olivolja. När den nästan är klar lägger du i citronskivorna med en klick smör och låter dem steka med. Tänk på att kycklingen ska ha en innertemperatur på 72°C.

9. Klipp eller skär baconet i små bitar.

10. Tvätta purjolöken och hacka smått.

11. Stek baconet krispigt och tillsätt purjon på slutet, tillsätt ärtorna när purjon stekt någon minut och blanda väl.

12. Servera tillsammans och njut! Toppa gärna moset med en klick smör.

4 portioner