Chips med lyxig dilldipp

Chips med härlig dipp på tångkaviar, smetana och dill- och gräslöksolja blir ett salt och krispigt tilltugg till välkomstdrinken.

15 min

Chips med lyxig dilldipp

Ingredienser

  • 1 dl
    neutral olja
  • 0.5 kruka
    dill
  • 0.5 kruka
    gräslök
  • 4 dl
    smetana
  • 1 st
    citron
  • 1 tsk
    torkad dill
  • 1 krm
    flingsalt
  • 1 burk
    tångkaviar
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 2 påsar
    chips

Gör så här

1. Hacka gräslök och dill fint. Blanda olja, dill och hälften av gräslöken i en skål.

2. Blanda smetana med rivet citronskal från en citron, salt och torkad dill.

3. Häll upp på ett fat och bred ut med en slickepott.

4. Droppa på hälften av oljan. Lägg på tångkaviar och droppa över lite citronsaft.

5. Toppa med extra dill, nymalen svartpeppar och den resterande gräslöken.

4 portioner