Upplever du att många varor ser ut att vara slut online? Testa att välja en annan butik och sen välj din butik igen. Om problemet kvarstår, vänligen kontakta kundservice.

Chili Mexican style

En fantastisk långkokt chiligryta som ger variation till din tacokväll! Den här rätten äter du ihop med de klassiska texmex-tillbehören tortillas, gräddfil, riven ost och nachos. 

90 min

Chili Mexican style

Ingredienser

  • 1 kg
    högrev, i tärningar
  • 2.5 msk
    vetemjöl
  • 3 msk
    olja
  • 1 flaska
    flaska öl av lagertyp
  • 1 msk
    tomatpuré
  • 1 fp
    tomatkross
  • 4 klyftor
    vitlöksklyftor, pressade
  • 2 st
    jalapeños, tärnade, kärnhus borttaget
  • 1 tsk
    chipotlepulver
  • 2 tsk
    spiskummin
  • 2 st
    lagerblad
  • 1 dl
    bbq-sås
  • 1 fp
    svarta bönor

TILLBEHÖR

  • 1 fp
    vetetortillas
  • 1 fp
    gräddfil
  • 150 g
    riven texmex ost
  • 1 påse
    nachochips
  • 1 burk
    guacamole

Gör så här

1. Blanda mjölet med högreven.

2. Hetta upp oljan i en gjutjärnspanna. Bryn köttet. Tillsätt alla ingredienser utom bönorna. Täck med vatten och sjud ca 2 timmar.

3. Tillsätt bönorna och smaka av med salt och peppar.

4. Servera med tortillas, riven ost, tomatsalsa, nachos och guacamole.

TIPS: Chipotle är torkad rökt chili, ofta jalapeño, som ger extra god smak åt grytor. Finns att köpa hel eller som pulver från Santa Maria.

4 portioner