Chicken Fried Sandwich

Även monster måste äta middag, särskilt om det vankas ett rejält pass bus-eller-godis efteråt. Perfekt då med en middag som går fort, blir god och ser läskig ut.

30 min

Chicken Fried Sandwich

Ingredienser

  • 4 st
    hela små saltgurkor
  • 4 st
    burgarbröd
  • 16 st
    körsbärstomater, skivade
  • 4 st
    panerade frysta kycklingburgare
  • 1 dl
    mangochutney, mixad
  • 1 st
    röd hushållsfärg (mixas med chutney)
  • 4 skivor
    cheddarost
  • 2 msk
    majonnäs till ögon
  • 8 st
    toppar av feferoni till ”Horn”
  • 8 st
    pepparkorn till ”Ögon”

CURRY SLAW

  • 1 dl
    majonnäs
  • 2 msk
    currypulver
  • 1 st
    lime (ca. 1 msk juice från, färskpressad)
  • 1 msk
    honung
  • 300 g
    tunnstrimlad vitkål
  • 100 g
    tunnstrimlad morot
  • 0.75 dl
    gula russin
  • 1 kruka
    hackad koriander
  • 1 dl
    hackade jordnötter
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Dela varje gurka i 4 skivor på längden. Skär ”tänder” på kanterna av gurkskivorna.
2. Rosta bröden, fritera/stek hamburgare och bygg sen din monsterburgare.
3. Börja med ett rostat bottenbröd, sen gurktänder, skivad körbärstomat, mangochutneyblod, kycklingburgare, cheddarost, curryslaw, majonnäsögon med svartpepparkorn i och lägg sen på brödlock och tryck i 2 feferonihorn i det.
4. CURRY SLAW: Blanda majonnäs, currypulver, limejuice och honung i skål, smaka av med salt och svartpeppar.
5. Vänd sen i vitkål, morot, russin, koriander och jordnötter, smaka av med salt och peppar.

4 portioner