Tacos chicken carnitas

Tacos är gott. Tacos som är närmare det mexikanska originalet är ännu godare! Carnitas är långkok med mycket smak och kan lagas med fläsk eller ister, men i det här receptet använder vi oss av kyckling som har fått koka i Coca-cola. Garanterat sött, saftigt och gott! 

120 min

Tacos chicken carnitas

Ingredienser

  • 1 paket
    kycklinglårfilé
  • 1 st
    gul lök
  • 6 st
    vitlöksklyftor
  • 3 msk
    matolja
  • 1 st
    pressad apelsin
  • 1 st
    pressad lime
  • 2 msk
    ljus sojasås
  • 1 l
    Coca-Cola

KRYDDMIX

  • 2 msk
    chilipulver
  • 2 msk
    spiskummin, malen
  • 2 msk
    paprikapulver
  • 2 msk
    koriander, malen
  • 1 msk
    svartpeppar, malen
  • 1 msk
    salt
  • 1 msk
    lökpulver

Gör så här

1. Blanda alla kryddor, lägg i en påse. Vänd kycklinglåren i kryddorna och massera in ordentligt. Låt stå i kylskåp över natten.

2. Klyfta löken och grovhacka vitlöken. Stek ett par minuter i olja, lägg åt sidan. Stek kycklingen och blanda med löken. Häll på pressad apelsin, lime, soja och Coca-Cola, så att det täcker kycklingen. Sjud utan lock ca 1 ½ timme, vänd kycklingen då och då. Såsen ska koka ihop och bli tjock.

3. Ta upp kycklingen och låt svalna, dra isär med två gafflar och servera med tillbehör.

Gott till: vetetortilla, avokado, picklad chili och rödlök, koriander, lime och gräddfil.

6 portioner