Tacos är gott. Tacos som är närmare det mexikanska originalet är ännu godare! Carnitas är långkok med mycket smak och kan lagas med fläsk eller ister, men i det här receptet använder vi oss av kyckling som har fått koka i Coca-cola. Garanterat sött, saftigt och gott!
120 min
KRYDDMIX
1. Blanda alla kryddor, lägg i en påse. Vänd kycklinglåren i kryddorna och massera in ordentligt. Låt stå i kylskåp över natten.
2. Klyfta löken och grovhacka vitlöken. Stek ett par minuter i olja, lägg åt sidan. Stek kycklingen och blanda med löken. Häll på pressad apelsin, lime, soja och Coca-Cola, så att det täcker kycklingen. Sjud utan lock ca 1 ½ timme, vänd kycklingen då och då. Såsen ska koka ihop och bli tjock.
3. Ta upp kycklingen och låt svalna, dra isär med två gafflar och servera med tillbehör.
Gott till: vetetortilla, avokado, picklad chili och rödlök, koriander, lime och gräddfil.
6 portioner