Kombinationen ris, saffran och parmesan påminner om risotto milanese, men här väljer vi bönor i stället för ris. Grönkålssallad och prosciutto är fina tillbehör.
45 min
KRISPIG PROSCIUTTO
BÖNOTTO
GRÖNKÅL
1. Stek prosciutton i olja i en stekpanna tills den är krispig, lägg sedan på hushållspapper för att rinna av.
2. Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen, dra isär bladen i mindre bitar och skölj dem noga och låt torka. Massera grönkålsbladen med olivolja och citron, ställ åt sidan.
3. Finhacka lök och vitlök. Lägg i smör i en kastrull och stek gul lök och vitlök mjuk utan att den får färg, addera salt och lagerblad och stek på låg värme i cirka 10 minuter.
4. Rör ner saffran, tillsätt grönsaksbuljong och låt sjuda i 5 minuter.
5. Skölj bönorna och lägg dem och citronzest i kastrullen. Rör försiktigt ner mascarponen och hälften av den rivna parmesanen. Rör om och smaka av med salt, ta sedan av från plattan. Plocka bort lagerbladen.
6. Servera bönotton i skålar eller djupa tallrikar, lägg på grönkålssalladen och den krispiga prosciutton, toppa med resterande parmesan. Resten av grönkålssalladen kan serveras vid sidan
6 portioner