4 PORTIONER 30 MIN
30 min
Portioner: 4
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk fänkålsfrön
1 msk rapsolja
2 förpackningar kokta
vita bönor
1 stor zucchini
8 dl grönsaksbuljong
½ kruka färsk koriander
1 msk färskpressad
citronjuice
salt
svartpeppar
TILL SERVERING
4 ägg
2 dl matyoghurt
500 g skaldjur i lake (t ex räkor och kräftstjärtar)
½ kruka färsk koriander
½ dl rostade pumpakärnor
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Mortla fänkålsfröna. Fräs allt tillsammans i rapsolja i en het panna tills löken mjuknat.
2. Skölj bönorna. Tärna zucchinin. Tillsätt allt i lökfräset och låt fräsa i ett par minuter. Häll över buljongen och låt koka i 10 minuter.
3. Mixa soppan helt slät med stavmixer. Tillsätt koriander och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka äggen löst, cirka 4 minuter för mellanstora ägg. Låt svalna, skala och dela på mitten.
5. Servera soppan med skaldjur, ägghalvor och en klick yoghurt. Toppa med färsk koriander och pumpakärnor. Bjud gärna ett surdegsbröd till.