Blomkålssoppa – grundrecept

Den som har blomkål, grönsaksbuljong och vispgrädde hemma, kan mixa ihop en len blomkålssoppa. Grundreceptet finns här och ett tips är att strö lite kroutonger och hackad gräslök eller persilja över soppan innan du serverar den! Eller varför inte några råa små blomkålsbuketter för extra krisp?

30 min

Blomkålssoppa – grundrecept

Ingredienser

  • 1 st
    blomkålshuvud (ca 750 g) delad i mindre bitar
  • 1 st
    hackad gul lök
  • 2 msk
    smör
  • 8 dl
    vatten
  • 2 st
    grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

  1. Fräs blomkål och lök i smör ca 5 minuter.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärningar och vispgrädde. Låt koka ca 20 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
  3. Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Späd ev med lite vatten.

4 portioner