Bitter sallad med röd grape, feta & bovete

En matig sallad med knaprigt bovete och bittra smaker som möter fetaostens sälta och sötsur picklad rödlök.

20 min

Bitter sallad med röd grape, feta & bovete

Ingredienser

Picklad lök

  • 1 st
    liten rödlök, tunt skivad
  • 1 msk
    socker
  • 1 msk
    vitvinsvinäger

Sallad

  • 0.5 dl
    helt bovete
  • 1 nypa
    salt
  • 400 g
    rosé eller frisésallad
  • 1 st
    röd grapefrukt, skalad och skuren i bitar
  • 150 g
    fetaost
  • 1 dl
    bladpersilja

DRESSING

  • 1 msk
    olivolja
  • 2 msk
    apelsinjuice
  • salt
  • peppar

Gör så här

1. Picklad lök: Lägg skivad lök i en skål, tillsätt vinäger och socker. Blanda. Ställ åt sidan.

2. Rosta bovetet i en stekpanna med salt, på låg- eller medelvärme i 5 min. Rör om i pannan regelbundet. Bovetet ska vara gyllene rostat och knaprigt.

3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål. Skölj och torka salladen och lägg den i en skål tillsammans med picklad lök och persilja. Smula över fetaost, skeda över dressing och strö över rostat bovete.

6 portioner