Krämig och len, med brända kolatoner och tydlig smak av pepparkaka. Gör plats på glöggminglet för denna praktfulla pjäs, toppad med snöiga rosmaringranar. Tänk på att cheesecaken ska stå i kylskåp i minst åtta timmar innan servering.
60 min
Dekoration
1. Ta fram färskosten någon timme innan, så att den hinner bli rumstempererad.
2. Sätt ugnen på 225°C.
3. Klä en form med löstagbarkant, ca 24 cm, med bakplåtspapper.
4. Vispa ihop färskost och socker med elvisp.
5. Tillsätt sen ett ägg i taget och vispa till en slät smet.
6. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop till en slät smet.
7. Vispa grädden och vänd ner i smeten.
8. Tillsätt pepparkakskryddor och riven apelsin.
9. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter tills den fått ganska mycket färg och satt sig, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
10. Ta ut och låt svalna.
11. Täck sen kakan med plastfolie och låt stå i kylen minst 8 timmar innan servering.
12. Njut med vispad grädde och färska bär.
10 portioner