Recept från I säsong, nr 5 / 2019
20 min
Portioner: 15
150 g smör
1 1⁄2 dl råsocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 1⁄2 dl grovt rågmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl frysta blåbär
1 tsk maizena
1⁄2 dl grovhackade hasselnötter
1 krm flingsalt
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Skär smöret i tärningar och lägg i en bunke. Tillsätt sockret och vispa med elvisp någon minut. Tillsätt ägget och fortsätt vispa till en jämn smet.
3. Blanda vetemjöl, rågmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt i äggvispen och rör ihop med en slickepott till en jämn deg.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform (à 2 liter). Klicka i degen och bred ut med en slickepott. Blanda blåbären med maizenan och strö över kakan. Toppa med nötterna.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna och skär i bitar.