Bärkaka med hasselnötter

Recept från I säsong, nr 5 / 2019

20 min

Portioner: 15

Ingredienser

150 g smör
1 1⁄2 dl råsocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 1⁄2 dl grovt rågmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl frysta blåbär
1 tsk maizena
1⁄2 dl grovhackade hasselnötter
1 krm flingsalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Skär smöret i tärningar och lägg i en bunke. Tillsätt sockret och vispa med elvisp någon minut. Tillsätt ägget och fortsätt vispa till en jämn smet.

3. Blanda vetemjöl, rågmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt i äggvispen och rör ihop med en slickepott till en jämn deg.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform (à 2 liter). Klicka i degen och bred ut med en slickepott. Blanda blåbären med maizenan och strö över kakan. Toppa med nötterna.

5. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna och skär i bitar.