Banh Mi med grillad kyckling

Prova denna underbara macka från Vietnam! Banh Mi är en baguette som fylls med goda röror och grönsaker. Vår variant är fylld med en krämig röra på grillad kyckling, majonäs och hoisinsås.

60 min

Banh Mi med grillad kyckling

Ingredienser

ÄTTIKSLAG

  • 0.5 dl
    ättika 12%
  • 1 dl
    socker
  • 2 dl
    vatten
  • 1 st
    skivad röd chili
  • 400 g
    Garant Kålmix Vitkål & Morot

BANH MI

  • 2 fp
    färdiggrillad kyckling
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 dl
    majonnäs
  • 2 msk
    hoisinsås
  • 1 st
    baguette delad i fyra
  • 1 st
    gemsallad
  • 2 st
    strimlade salladslökar
  • 1 kruka
    koriander

Gör så här

1. Koka samman ättikslagen och låt svalna något. Lägg kålmix och skivad chili i lagen och låt ligga ca 30 minuter. Blir ännu godare ju längre den får ligga i lagen.

2. Skär kycklingen i mindre bitar, blanda med majonnäsen och smaka av med salt och peppar.

3. Dela baguetten längsgående i 4 lika stora bitar. Rosta snittytan i panna, ugn eller på grillen ett par minuter. Pensla med hoisinsås. Fördela sallad, väl avrunnen picklad kål och kycklingröran i bröden, toppa med strimlad salladslök och koriander. 

4 portioner