Bananplättar

Smarriga bananplättar, eller bananpannkakor, svänger du ihop på en kvart. I grundreceptet ingår bara ägg, banan och vaniljsocker, men piffa gärna plättarna med kokos eller kanel!

20 min

Bananplättar

Ingredienser

  • 1 st
    banan
  • 2 st
    ägg
  • 0.5 tsk
    vaniljsocker
  • 1 msk
    smör (eller margarin)

Gör så här

  1. Skala och mosa bananen med en gaffel till en slät smet.
  2. Rör ihop med äggen och vaniljsockret i en bunke.
  3. Smält lite av smöret i stekpannan. Klicka ut smeten till plättar i pannan
  4. Stek på medelvärme och vänd när den övre ytan börjar stelna.
  5. Servera med favorittillbehör som kanel, skivad banan, blåbär, kokos och lönnsirap.

2 portioner