Bakad julfrukt med romgrädde

Barnens högtid, absolut, men mamma ska också ha sitt. Så sätt igång! Gott, enkelt, vackert och en aningens aning vuxet. Precis som mamma.

Tips! Vill du slippa röda prickar på precis allt i köket? Skala granatäpplet i en plastpåse! 

15 min

Bakad julfrukt med romgrädde

Ingredienser

  • 500 g
    vindruvor
  • 4 st
    fikon
  • 1 st
    granatäpple
  • 3 st
    persimoner (eller sharonfrukter)
  • 0.5 st
    citron (skal och saft)
  • 150 g
    vit choklad
  • 2.5 dl
    vispgrädde
  • 1.5 msk
    rom

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C grill. 
2. Ansa och dela fikonen i klyftor.

3. Ansa och skär persimon/sharon i skivor.

4. Lägg i en ugnsfast form med vindruvor och granatäppelkärnor.

5. Riv över skalet av citronen och pressa över saften.

6. Riv den vita chokladen fint och strö över.
7. Grilla i mitten av ugnen ca 5 min eller tills chokladen fått färg. 
8. Häll rommen i grädden och vispa grädden fast.

9. Ta ut frukten och servera ljummen med romgrädden. 

4 portioner