Recept av Foodgeekz. Asiatisk köttfärsbowl med het mangosalsa och krämig asiatisk dressing.
30 min
Het mangosalsa
Till servering
1.Stek nötfärsen på hög värme så att den får en lite bränd, krispig yta. Sänk värmen.
2. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
3. Strimla spetskålen och lägg den i pannan tillsammans med nötfärsen.
4. Addera vitlök och ingefära. Smaka av med 2 msk soja, 2 msk sesamolja, risvinäger och honung. Stek på låg värme under några minuter. Salta och peppra.
5. Tillred mangosalsan genom att hacka samtliga ingredienser, lägg i en skål. Smaka av med olivolja och finhackad färsk koriander. Rör om.
6. Rör ihop 2 msk majonnäs, 1 tsk sesamolja och 1 msk tamarisoja till en krämig asiatisk dressing.
7. Toppa rätten med salsa, dressing, sesamfrön, rostad lök och gärna mer av färsk koriander.
4 portioner