Ärtig räksmörgås

Med grön ärthummus, räkor och ägg på rågbröd.
Recept från MSC och Frida Ronge.

20 min

Ärtig räksmörgås

Ingredienser

  • 4 dl
    MSC-märkta räkor, skalade
  • 500 g
    gröna ärtor
  • 0.5 dl
    rapsolja
  • 0.5 st
    citron (och 4 st citronklyftor till servering)
  • 0.5 kruka
    mynta (plus några blad till garnering)
  • 4 skivor
    fiberrikt rågbröd
  • 4 st
    ekologiska ägg
  • 1.5 msk
    riven pepparrot
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Tina ärtorna och mixa med olja, citronsaft, mynta, salt och peppar.

2. Koka upp vatten, lägg i äggen och koka 6 minuter. Kyl under kallt vatten, skala och dela dem.

3. Bred ärthummus över brödet. Lägg på räkor, ägg, peppar och några myntablad. Toppa med pepparroten sist.

4 portioner