Apelsinvåfflor med rostade pistagenötter

Underbar våffla till brunch, mellis eller i slutet av dagen. Blanda olika sorters citrus som apelsin, grapefrukt, blodapelsin eller pomelo för ett recept i din egen smak.

15 min

Apelsinvåfflor med rostade pistagenötter

Ingredienser

  • 100 g
    mandelmjöl
  • 50 g
    bovetemjöl
  • 2 tsk
    bakpulver
  • 2 tsk
    vaniljsocker
  • 1 krm
    salt
  • 2 st
    ägg
  • 0.25 dl
    socker
  • 1 dl
    mjölk
  • 1 st
    banan
  • 0.5 st
    apelsin (saft och rivet skal från)
  • 1 tsk
    matolja

CITRUSSALLAD

  • 2 st
    blodapelsiner
  • 2 st
    apelsiner
  • 2 st
    grapefrukt
  • 2 dl
    turkisk yoghurt
  • 4 msk
    flytande honung
  • 1.5 msk
    hackade rostade pistagenötter

Gör så här

1. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.

2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölk, pressad apelsin och apelsinskal. Vänd ner alla torra ingredienser och sist mosad banan. Blanda väl.

3. Grädda i våffeljärn med lite matolja.

4. Servera med citrussallad, honung, yoghurt och hackade pistagenötter.

4 portioner