Apelsin- och chililax med avokadosallad

4 port, ca 20 min

20 min

Portioner: 4

Ingredienser


600 g laxfilé
2 msk olivolja
saft + skal från en apelsin
½ dl strimlad soltorkad
tomat, tärnad
½ finhackad röd chili
salt och peppar
3 dl basmatiris
ekologiskt, Garant

SALLAD:
2 strimlade salladslökar


1 tunnskivat syrligt äpple
1 skuren romansallad
1 avokado i skivor

VINÄGRETT:
2 msk olivolja


1 msk äppelcidervinägersalt och peppar

Gör så här

1. Värm ugnen till 180°.

2. Koka riset i dubbel mängd vatten med lite salt ca 10 minuter.

3. Skär laxen i kuber och lägg i en ugnsform.

4. Blanda ihop olivolja, saft och skal från apelsin, soltorkad tomat, chili, salt och peppar. Häll över laxbitarna.

5. Ugnsbaka ca 10–12 minuter.

6. Blanda samman salladen och smaksätt med vinägrett.